donderdag 27 december 2012

nieuw: het ideality spel

door: Bart van Meurs

Op basis van onze vakgebieden hebben wij, de specialisten van ideality, een methode ontwikkeld om innovatieve ideeën te beoordelen. Doordat we gezamenlijk in staat zijn om het “totaalplaatje” van een idee te overzien, kunnen we onze klanten snel een compleet en onderbouwd advies geven over hun idee. Dit advies leggen we vast in een op maat gemaakt rapport; de Quickscan. Meer hierover kunt u lezen op onze website: www.ideality.nl/quickscan

Nu kunt u ook zelf aan de slag met de ideality methode met behulp van “het ideality spel”.  Dit creatieve spel daagt uit om uw innovatie verder invulling te geven en confronteert door de ontbrekende schakels in beeld te brengen. Met dit spel proberen wij op speels wijze een bijdrage te leveren aan uw innovatie, zodat de weg naar introductie weer een stap dichterbij komt.

Het spel bestaat uit 84 vragen, verdeeld over vier vakgebieden: ontwerp, marketing, organisatie en financiën. Elk vakgebied wordt gerepresenteerd door een eigen kleur. Per vakgebied zijn er zeven onderwerpen, elk verwerkt in drie vragen. Daarnaast zijn er blauwe kaartjes met daarop verschillende spelvormen.




















Het ideality spel kan op diverse manieren gebruikt worden als ondersteuning bij brainstorms of bij de uitwerking van ideeën. Trek een willekeurige kaart als je “even vast zit” in de ontwikkeling van een idee of stel elkaar de vragen tijdens een brainstormsessie in groepsverband. Gebruik de 84 vragen in willekeurige volgorde of juist gestructureerd per categorie om een idee vanuit verschillende perspectieven te beoordelen. De blauwe kaarten bieden de mogelijkheid om de vragen vanuit een alternatieve invalshoek te beantwoorden.  De mogelijkheden zijn eindeloos; laat u inspireren!

Wilt u het spel ook eens proberen, stuur dan een e-mail naar info@ideality.nl en vraag “het ideality spel” aan.

Bart van Meurs is freelance industrieel ontwerper, één van de specialisten van ideality. 

Meer informatie over ideality: bezoek onze website www.ideality.nl






Geen opmerkingen:

Een reactie posten