zondag 3 maart 2013

ideality? wat is dat eigenlijk?

Enkele vaak gehoorde uitspraken zijn: “Dat is een goed idee! Daar zou je eens iets mee moeten doen…” Of: “Wat een kans! Het geld lijkt wel op straat te liggen…” Kort daarna volgt echter: “Waar moet ik beginnen?” Of: “Wat moet ik allemaal doen om dit voor elkaar te krijgen?”

En dat is logisch. Voor velen is het geen “gesneden koek” om na te denken over het realiseren van een compleet nieuw idee. Dat het moeilijk is, blijkt wel uit het feit dat ruim 90% van de investeringsaanvragen bij banken worden afgewezen. In veel gevallen worden plannen afgekeurd, omdat ze nog niet compleet zijn. Dat wil dus niet zeggen, dat het idee slecht is. Nee, er is op dat moment vooral nog niet voldoende diepgaand over nagedacht.

ideality heeft dit probleem gesignaleerd en heeft daar een gepaste oplossing voor gevonden, de “quickscan”. De “quickscan” is dé methode om u verder te helpen met uw idee. In deze scan wordt het idee op professionele wijze beoordeeld op 28 verschillende aspecten, verdeeld over de vier vakgebieden: marketing, ontwerp, organisatie en financiën.

De goede aspecten van het idee zullen benoemd worden. De aspecten die nog voor verbetering vatbaar zijn, worden met opbouwende kritiek én suggesties naar voren gebracht. Het uiteindelijke advies wordt zodanig gevisualiseerd dat in één oogopslag kan worden vastgesteld wat de sterke en zwakke punten van het idee zijn. Dit biedt u de mogelijkheid om weer verder te gaan met het realiseren van het idee. De quickscan wordt aangeboden tegen een minimale investering van € 99,- (incl. BTW). Deze minimale investering is o.a. mogelijk doordat de specialisten zich kosteloos en vrijwillig inzetten.

Wij zijn een groep ondernemende types uit het Westland met een gezamenlijke interesse voor innovatie. Met ideality verbreden wij onze horizon door mensen met een idee verder te helpen. Ieder heeft zijn eigen specialisme: marketing, ontwerp, organisatie of financiën. Samen zijn we in staat het totaalplaatje van een idee te overzien.

Naast het geven van adviezen, wil ideality een platform zijn voor innovatie. Er is een weblog met achtergrondverhalen over dit onderwerp. Op Twitter wordt met gelijkgestemden van gedachten gewisseld. En onlangs lanceerde ideality zelfs een spel, waarmee mensen worden uitgedaagd om zelf hun ideeën te realiseren.

Meer informatie over ideality: bezoek onze website www.ideality.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten